yoga

Ledare: Christine

Ordet Yoga betyder Förening, att åstadkomma balans mellan kropp och sinne, kropp och själ. Fokus ligger i nuet och på att känna kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor, blir passet även en övning i medveten närvaro, som ofta kallas mindfulness.

Vi andas mycket under passet och det hjälper oss att komma ner i varv och få mer energi. Det hjälper dina lungor att bli starkare, vilket är mycket bra för att orka livet.

Min yogapass är ett lugnt varierande pass varje gång, för att jag blandar tekniker från kundalini yoga, yin yoga, qigong och pilates. Passet är för kvinnor, män, unga, gamla, stela, viga, tjocka, smala, friska, gravida, sjuka och normalstörda.

Mitt yogapass kan ge dig en smidigare kropp, ett lugnare sinne, bättre andningsförmåga, bättre immunförsvar, minskade stresshormoner och möjlighet till läkning och återhämtning. Du gör övningarna efter egen förmåga.

Vi börjar med att komma ner i varv och fortsätter med enkla rörelser som ökar din smidighet och rörlighet. Fokus ligger på intensiteten i andningen. Vi avslutar med att vila, så att kroppen kan återhämta sig och några avslutande rörelser.

Varje deltagare tar med sin egen yogamatta. Några använder även ett fårskinn, en yogapall eller en meditationskudde för enkelsittningen. Vi tränar i mjuka, följsamma kläder. Vi tar av våra skor under passet, så att rörelserna blir mjuka och medvetna.

Christine

NAMASTÉ (nah-mas-tay)
I bow to you.
My soul honors your soul.
I honor the light, love, truth, beauty & peace within you, because it is also within me. In sharing these things we are united, we are the same, we are one.

Namaste är en hälsningsfras som härstammar från Indien och betyder bokstavligen: ”Jag bugar för dig!”.

Passet går på onsdagar kl 19:00-20:00 och lördagar kl 09:00-10:00 i Lännaskolans gympahall. Torsdagar kl 10:30-11:30 i Vasadansarnas lokal i Gula Rosornas företagsby.

Ledare: Christine